Durban Programme 2015

Updated Provisional programme, subject to change.

For Bios and session synopses click here or click on the Presenter or Session title.

To download a PDF, click here

For Young Limmud Program click here and a PDF click here

MONDAY 10TH AUGUST 2015 (Update 30-7-2015)
TIME LIBRARY LOUNGE CONFERENCE BOARD ROOM MINOR HALL
9:00 – 9:30
30 minutes

REGISTRATION – FOYER

SESSION 1
9:30 – 10:30
60 minutes
Ellin Heilman Ittay Flescher Samuel Heilman David Bilchitz Young Limmud
Psychologist Multi Media Educator Sociologist Lawyer / Limmud Int.
 Generational conflict and religious practice  42 Shuls, 6 streams of Judaism, 1 God Chabad, the Rebbe, Messianism and the Denial of Death Welcoming Games
& Art activity
Noah and the Life of Pi
10:30 – 10:45 TEA BREAK – 15 MINUTES
SESSION 2
10:45 -11:45
60 minutes
Patrick Lenta Rivka Hermelin David Bilchitz Adina Roth Young Limmud
Academic Computer Scientist & Educator Lawyer /Limmud Int. Psychologist/Bible Teacher
The Cross, Kippah and Burkah – Religious Practice and the Law Checkmate!
Are the King & Queen Jewish?
Kaddish Symphony
Blasphemy or Profound Theology?
A modern, eco-friendly yogi teaching Bible Why? Physical fun Judo/Karate
Making bandanas
11:45 – 12:00 TEA BREAK – 15 MINUTES
SESSION 3
12:00 – 13:00
60 minutes
Naftali Brawer Annika Hernroth-Rothstein Avi Melamed Joel M. Hoffman Young Limmud
Orthodox Rabbi Political Activist and Advisor M E Commentator Author & Bible Historian  Rehearsals!
Set Design
The Power of Myth and how it can shape our reading of the Bible Anti-semitism in Europe Reign of Fear:
The Ideological Roots of Radical Islam
Four Exiles and Four Spiritual Revolutions For the play
“My Jewish Identity”
 13:00 – 14:00

LUNCH BREAK – 60 MINUTES

TIME LIBRARY LOUNGE CONFERENCE BOARD ROOM MINOR HALL
SESSION 4
14:00  – 15:00
60 minutes
 Dina Brawer  Samuel Heilman  Avi Melamed   Ittay Flescher   Young Limmud
Orthodox Feminist Sociologist M E Commentator Multi Media Educator Puppet show
Rebbetzin to Rabbinics:
Cutting Edge of Female Orthodox Ordination
Orthodoxy, Sliding
to the Right
From Tehran
to Vienna
to Damascus
Curb your Judaism:
The depiction of Jews in Film and Television
 Session with main Limmud
15:00 – 15:10  TEA BREAK – 10 MINUTES
SESSION 5
15:10 – 16:10
60 minutes
Ellin Heilman Naftali Brawer Warren Shapiro Annika Hernroth-Rothstein Young Limmud
Psychologist Orthodox Rabbi Advocate Political Activist & Advisor Créche closes
Quiz with physical fun
 Religion and Stress: Cause or Relief? Pop Art & Religious Experience Beth Din or Bust. Exploring issues in Jewish law  Jews and the Temple Mount Volunteers:
Stress Release session
16:10 – 16:20  TEA BREAK – 10 MINUTES
SESSION 6
16:20 – 17:20
60 minutes
Joel M. Hoffman Adina Roth Yair Dalal Annamaria Orla-Bukowska Young Limmud
Author & Bible Historian Psychologist/Bible teacher Musician Holocaust Educator  Movie with popcorn
Ancient Answers to Good and Evil that were were cut from the Bible Shame Scorn Sex Scandal & the Sacred:
The Story of Tamar and Judah
Chalgi Baghdad
An exploration of middle eastern Jewish Music
Rethinking Poles and Jews: Troubled Past, Brighter Future Volunteers: Close-up with a political activist
17:20 – 17-30 TEA BREAK – 10 MINUTES TEA BREAK – 10 MINUTES
SESSION 7
17:30 – 18:30
60 minutes
Dina Brawer Panel FILM Yair Dalal Young Limmud
Orthodox Feminist Moderator & Panelists 75 minutes Musician  Board Games
and Story time
 Leveraging Tradition & Innovation Do Jewish Communities focus too much on the Holocaust? Dan Edelstyn’s lost Jewish Ukrainian heritage.
How to Re-Establish a Vodka Empire
IN THE BAR AREA
Musical Session
Volunteers:
Pick from main Limmud
PROGRAMME SUBJECT TO POSSIBLE CHANGE  

 

Leave a Comment